Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Johanna van Buren

Johanna van Buren, streektaaldichteresIn "De Valkhof" is ook het "Johanna van Buren Gedichtenmuseum" gevestigd. 
Dit museum met o.a. een diaklankbeeld, fofomateriaal en lectuur geeft het leven weer van deze streektaaldichteres.


Fusie Stichting Oald Heldern –de Noaberschop en de Stichting Johanna van Buren in Hellendoorn.

De Stichting Oald Heldern – de Noaberschop en de Stichting Johanna van Buren in Hellendoorn fuseren op 1 januari 2010.
Oald Heldern – De Noaberschop zal vanaf die datum  de activiteiten van de Stichting Johanna van Buren  voortzetten en de belangen behartigen  van het werk van de plaatselijke dichteres.

De Stichting Oald Heldern – de Noaberschop is een al meer dan 45 jaren bestaande stichting in Hellendoorn die zich  inzet voor het in stand houden van het cultureel erfgoed van Hellendoorn. Zo beheert ze daarvoor  o.m. een tweetal musea  in Hellendoorn n.l. Dorpsmuseum "De Valkhof" en Museumboerderij "Erve Hofman".
In het pand "De Valkhof"aan de Ninaberlaan is ook het Johanna van Burenmuseum gevestigd.

De  Stichting Johanna van Buren heeft zich vanaf haar oprichting in 1980 bezig gehouden met het uitdragen van het omvangrijke werk van Johanna van Buren. Zij geniet nog steeds grote vermaardheid als dichteres in de "moodersproake", onze streektaal en heeft een grote bijdrage geleverd aan het bevorderen van het gebruik van deze streektaal.
De Johanna van Burenstichting heeft in de loop der jaren talrijke uitgaven met gedichten of "leedties" zoals de dichteres die zelf noemde, maar ook andere uitgaven laten verschijnen. Daarnaast is haar complete oeuvre in een uitgaaf uitgebracht.

Doelstelling en werk van de Johanna van Burenstichting passen uitstekend in die van de Stichting Oald Heldern-De Noaberschop. Dit was ook mede de reden dat tot de samenvoeging is besloten. Een bestuurslid van de Johanna van Burenstichting zal deel gaan maken van het bestuur van Oald Heldern-De Noaberschop.
Het Johanna van Burenmuseum blijft als zodanig bestaan en maakt vanaf 1 januari a.s. samen met de beide andere musea deel uit van de Stichting Oald Heldern – de Noaberschop
 

 

Groepen
Voor groepen kunnen in de musea speciale bezoeken worden gearrangeerd, ook buiten de normale openingstijden
 
Afspraken
Afspraken kunnen worden gemaakt via het secretariaat, tel. 0548 - 681341 of via de VVV Hellendoorn/Nijverdal tel. 0548 - 612729.
 
Entreeprijzen:
De entreeprijs is: € 3.00 per persoon
Met het entreebewijs hebt u toegang tot "Erve Hofman" en "De Valkhof" Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang
 
Openingstijden:
Vanaf 1 mei t/m de herfstvakantie op:
Dinsdag t/m vrijdag:
14.00 - 17.00 uur