Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Hellendoorn vroeger

Vol huis bij presentatie Hellendoorn vroeger

Zicht op de ReggewegDe zaal van In de Tonne liep woensdagavond 25 november j.l. vol bij de presentatie van het boek Hellendoorn vroeger  met foto’s gemaakt door Johannes Heupink (1902-1981).
Ruim 170 mensen genoten van de fotoavond over oud-Hellendoorn. Er werden tal van bijzondere foto’s getoond van het gebied waar Johannes Heupink zijn jonge jaren doorbracht en dat hij in zijn jeugdherinneringen beschrijft. De Schapenmarkt, de Foetenhoek (tussen Smidsstraat en De Tonne) en het gebied rondom de rooms-katholieke kerk stonden centraal. Op levendige wijze werden de foto’s door de oud buurtbewoners Marinus Klink, Jan Podt en Henk Webbink van commentaar voorzien. Ook  cabaretier Herman Kampman liet zich niet onbetuigd en diste heel wat anekdotes op, vaak eindigen met: ‘k Weet niet of ’t woar is, mar zo hebt ze ’t mie vertöllen’.

Willy Roskam ontvangt eerste exemplaar Hellendoorn Vroeger uit handen Frits KorverWethouder Willy Roskam nam het eerste exemplaar in ontvangst. Zij complimenteerde de uitgeverij met haar uitgaven. Die zorgen niet alleen voor het vastleggen van de historie maar bevorderen ook de noaberschop, zoals ook deze avond weer bleek.
Tenslotte vertelde Jeanne Rem-Heupink, de jongste dochter van de fotograaf, nog iets over het leven van haar vader.


J.J. Heupink
Hellendoorn vroeger; 1900-1970
toelichting en levensschets door Dinand Webbink, met medewerking van Jeanne Rem-Heupink.
ISBN 978-90-76272-20-7

Prijs € 14,50. Verkrijgbaar in de boekhandel.