Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Feestartikel

 

John en Renate, Olthof Verhuur, bij het FeestvarkenUit de hand gelopen hobby levert veel plezier.
John Olthof en Renate Visser (in het dagelijks leven storingsmonteur en medewerker post en archief) moeten er zelf nog steeds om lachen.


Het begon allemaal toen ze zelf op zoek waren naar een Abraham. Het viel nog niet mee om een leuke te huren en uiteindelijk hebben ze er maar eentje gekocht. Tja, en hoe gaat dat dan? Familie en vrienden willen die Abraham wel lenen, algauw kwam de vraag of ze ook een Sarah hadden? En een ooievaar? En ….?
Soms ging er wat kapot en kwamen er reparatiekosten. Na enig twijfelen besloten ze het uitlenen om te zetten naar verhuur. Onder de naam “2rent4fun” schreven ze zich in bij de Kamer van Koophandel.

Ondernemingsplan? Bedrijfsstrategie?
“Welnee,” zegt Renate, “We groeien vanuit de vraag van de mensen.” Zo kwamen de ooievaars en de ooievaarsnesten erbij, en de spellen voor een familiedag, de springkussens en de Tiroler poppen en kleding (vanuit het Helders Fees). Er was vraag naar Oud Hollandse spelen en speciaal voor Heksendoorn werden er pompoenfiguren en heksen aangeschaft. “Ook geschikt voor schoonmoeders,” grapt John. Met elke vraag werd er weer een artikel aan het assortiment toegevoegd. Van lieverlee groeide de business.

Fun
De “Fun” uit de naam is nog steeds van toepassing. “Je hebt altijd blije mensen aan de deur,” zegt John. Maar de naam 2rent4fun bleek toch te lastig in het gebruik met zoekmachines. En zo werd het Olthof Verhuur. Nu wordt er soms een aanhanger bij ze teruggebracht of wil men er één huren, maar die wordt steevast doorverwezen: “Dan moet je bij het tankstation (Bie-Olthof) wezen" 

Ooievaarsnest
Familieleden en vrienden zijn allang niet meer de enige klanten. De artikelen worden het hele land door verhuurd en soms zelfs daarbuiten. Grijnzend wordt het verhaal van het ooievaarsnest verteld. Deze werd ergens in de buurt van Arnhem gehuurd. Telkens na de verhuurperiode kwam er een verzoek tot verlenging. Enige maanden gingen er overheen en het ooievaarsnest was eigenlijk al zo’n beetje afgeschreven, toen het op een dag netjes terugkwam. Bleek het nest op wel 15 locaties in het Arnhemse gestaan te hebben!

Ondernemers?
Je kunt je complete feest huren bij Olthof Verhuur. Zelf hoef je alleen nog maar voor het eten en drinken te zorgen. En de gasten uitnodigen natuurlijk! Olthof Verhuur is lid geworden van Ondernemend Hellendoorn . “Je moet het toch met elkaar doen,” verklaart John het lidmaatschap. Op de vraag of ze fulltime ondernemers willen worden zeggen ze: ”Nee, maar zeg nooit nooit. Het gaat goed zo-die gaat.”
John en Renate hebben duidelijk nog steeds plezier van alle blije mensen aan hun deur.

www.olthofverhuur.nl