Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Koninklijke onderscheiding voor Jan PodtJan Podt Onderscheiden in de orde van Oranje NassauMaandagavond 26 oktober is Jan Podt (70) benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De versierselen behorend bij deze Koninklijke Onderscheiding zijn hem uitgereikt door burgemeester Raven.

De lijst met organisaties waaraan Jan zijn beste krachten heeft gewijd en nog wijdt, is ellenlang. Zijn enthousiasme is spreekwoordelijk, zijn energie tomeloos en hij is voor velen een bron van inspiratie.

Jan Podt is onder meer bestuurslid en was voorzitter van de stichting Oald Heldern De Noaberschop en hij is voorzitter van de Stichting Vrienden van Zorgaccent. Hij begeleidde de restauratie van de protestantse kerk in Hellendoorn, evenals de bouw en renovatie van enkele pastorieën en de Schaapskooikerk in Hulsen. Ook was hij bouwpastoor van de kantine van VESOS. Jan is lid en was bestuurlijk actief in het koor Looft den Heer, was kerkvoogd en ouderling, penningmeester van de Hervormde Jeugdraad en hij is lid van het RCBB, het Regionaal College voor Behandeling van Beheerszaken protestantse kerken.  Hij houdt regelmatig lezingen over historische onderwerpen die hij illustreert met door hemzelf vervaardigde videopresentaties. Het is maar een greep uit zijn vele activiteiten.

Burgemeester Raven roemde de enorme staat van dienst en het grote belang van Jan Podt voor de Helderse gemeenschap. Jan was enorm verrast en beduusd. Hij zei dat hij dit alles alleen maar kon doen dankzij de samenwerking met vele anderen en vooral omdat zijn vrouw Trudy hem steunt, hem de ruimte geeft en accepteert dat hij die ruimte neemt. Hij vond dat als er iemand een lintje verdiende het zijn vrouw Trudy was.

De Stichting Oald Heldern De Noaberschop is trots en blij met de verlening van deze belangrijke onderscheiding voor haar bestuurslid en feliciteert Jan van harte.