Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

WEDSTRIJDREGLEMENT

 

 1. Bij aankomst meld je je bij het wedstrijdsecretariaat, waar je het inschrijfgeld van € 12,-  voldoet en loot om de letter voor je team in het wedstrijdschema.
 2. Het begin van de partijen wordt bepaald door de z.g. trekstoot. Er wordt afgestoten met de gele bal, dan wel met de gemarkeerde, witte bal.
 3. Inspelen tijdens de wedstrijd: per speler 1,5 min. voor aanvang van zijn/haar eerste wedstrijd, daarna dus niet meer.
  De speler die de wedstrijd begint, dient als eerste in te spelen.
 4. De puntentelling is volgens het 10-puntensysteem.
  Voorbeeld: Speler A moet 100 caramboles maken en speler B moet 60 caramboles maken.
  A maakt 75 caramboles, punten : 75/100 x 10 = 7,5
  B maakt 60 caramboles, punten : 60/60 x 10 = 10,0
 5. Per team worden de punten van de spelers opgeteld. Het team met het hoogste aantal punten is poulewinnaar.
 6. In geval van overmacht mag 1 speler voor de finale vervangen worden. Bij meerdere wijzigingen of bij een afzegging wordt het betreffende team vervangen door het team dat in dezelfde poule de tweede plaats heeft behaald.
 7. Indien 2 of meerdere teams gelijk eindigen dan zal herberekening van de behaalde punten per speler plaatsvinden met 3 cijfers achter de komma.
 8. De zeven poulewinnaars plaatsen zich voor de finale, aangevuld met de beste nummer twee. In de finale wordt in dezelfde opstelling gespeeld als in de poule.
 9. Bij het driebanden is de speeltijd vastgesteld op maximaal 30 beurten per speler.
 10. Bij libre en bandstoten is de speeltijd vastgesteld op maximaal 40 beurten per speler.
 11. Bij grote verschillen tussen opgegeven moyenne en gespeelde moyenne, heeft de organisatie het recht de te maken caramboles voor de finale aan te passen.
 12. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker.
  De wisselbeker mag worden behouden door de vereniging die het toernooi drie keer achter elkaar wint of het toernooi in totaal vijf keer wint.
 13. Daar waar het reglement niet in voorziet, beslist het organisatiecomité.