Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Stap in de wereld van Scouting!

Zaterdag 27 januari 09:30 Jeugdactiviteiten

Blokhut Scouting de Reggegroep
4 Proeflessen: €5,00

Wil jij spanning en avontuur? Ben je niet bang voor weer en wind? Ben je tussen de 5 en 11 jaar oud? Dan ben jij het nieuwe jeugdlid dat wij zoeken!Wat is scouting?
Scouting staat voor uitdaging! ?Leren door doen? is het motto. En leren gaat het best als het met plezier gebeurt. Bij Scouting kunnen kinderen op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd besteden.
De 130 Reggegroep leden hebben veel plezier met elkaar met sport en spel, spelen in de natuur, creatief en leren samenwerken. Er is zo voor ieder wat wils. er zijn diverse speltakken, waarin jongens en meisjes uit één leeftijdsgroep hun eigen Scoutingspel spelen. De Bevers, Welpen en de Blauwe Vogels beleven elke zaterdag een nieuw avontuur bij onze blokhut ?de Iemenschoer? in het Doktersbos. Stap jij ook eens in de wereld van Scouting?
De Bevers
Bevers zijn jongens en meisjes van 5- 7 jaar. Elke zaterdag spelen zij van 14.00 ? 16.00 uur bij onze blokhut. Het themaverhaal is het dorp Hotsjietonia. Hier ontmoeten de Bevers steeds één of meer bewoners die met ons op avontuur gaan en ons zaken leren. Zoals Professor Plof, Keet Kleur of Bas Bos. Samen met je leeftijdgenootjes doe je leuke spelletjes binnen en buiten, je leert over de natuur en eens per jaar gaan we op een supergaaf kamp.
De Welpen
Welpen zijn jongens en meisjes van 7-11 jaar. Een groot deel van de opkomst staat in het teken van het junglethema afgeleid van het Jungleboek. Welpen oefenen scoutingtechnieken zoals broodjes bakken op houtvuur, vlotvaren, kampvuur stoken, knutselen, koken, gaan op excursie, doen veel spelletjes en gaan natuurlijk op kamp! Als het weer het toe laat, zijn we meestal buiten te vinden, anders zijn we in onze eigen mooie welpenlokaal in de blokhut.
De Blauwe Vogels De speltak voor kinderen met een verstandelijke beperking. Men draait op zaterdag een langere opkomst van 10.00-14.00 uur , maar dan wel 1 keer in de 3 weken. Deze speltak is niet leeftijdsgebonden, maar hier wordt gekeken naar het niveau van leden. Er wordt met hetzelfde thema als de welpen gewerkt. Alleen worden de uitleg en het tempo door de begeleiders aangepast aan de mogelijkheden van de Blauwe Vogels. Ook Blauwe Vogels gaan broodjes bakken op houtvuur, vlotvaren, kampvuur stoken, doen graag spelletjes en gaan natuurlijk op kamp.

Het proefdraaien is 4 zaterdagen mogelijk in 2 periodes: 14 oktober t/m 4 november 2017 of 27 januari t/m 17 februari 2018.
Speltak:
o Bevers 5-7 jaar (14.00-16.00 uur)
o Welpen 7-11 jaar ochtend (9.30 ? 11.30 uur)
o Welpen 7-11 jaar middag (14.00 ? 16.00 uur)(de middagwelpen hebben op dit moment een ledenstop)
o Blauwe Vogels (1 x 3 weken 10.00- 14.00 uur)