Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Fiets, Vermaeck ende Smaeck


Fiets, Vermaeck ende Smaeck

Fiets, Vermaeck ende Smaeck, fietsroute langs de ReggeFiets, Vermaeck ende Smaeck, een nieuwe fietsroute, is extra leuk tijdens de introductieweek van zaterdag 22 april t/m zondag 30 april met extra activiteiten en lekkernijen bij de deelnemende, langs de Regge gelegen bedrijven.

De fietsroute is ontwikkeld door het ondernemerssamenwerkingsverband www.de-Regge.nl. Het is een makkelijk te fietsen tocht, geschikt voor jong en oud, die door het bijzonder mooie landschap in het Reggedal van de Midden Regge voert.
Er kan vanaf 5 verschillende locaties gestart worden, men komt vanzelf weer terug op het uitgangspunt.

Trek er gezellig een dagje voor uit en bezoek onderweg stroom- en korenmolen de Hoop, smul van een lekkere pannenkoek of bezoek het blikkenmuseum in Marle, rust uit bij de Regge-Vallei en fiets dan weer verder om met een fluisterbootje de Regge af te varen,waan je in de middeleeuwen op het kasteelterrein van Landgoed Schuilenburg en besluit je dag met een verrukkelijk 3-gangen diner bij de Hazelaer.
En als je de dag liever afsluit met pannenkoeken? Dan start je gewoon bij het Pannenkoekenhuus in Marle.

De route is het hele jaar door gratis verkrijgbaar bij de volgende startlocaties:

  • Resaturant De Hazelaer, Knollenhaarweg 7, 7447 PP, Hellendoorn,
  • Korenmolen De Hoop, Ninaberlaan 78, 7447 AH Hellenodorn,
  • Pannenkoekenhuus Marle, Hellendoornseweg 40, 7447 SH Hellendoorn/Marle,
  • De Regge-Vallei, Meersendijk 32, 7683 PD Den Ham
  • Fluisterbootjes en Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, 7447 RN, Hellendoorn,

Ook bij de Tourist Info’s / VVV’s in Nijverdal, Hellendoorn en Den Ham is de route verkrijgbaar, of download de route pdf vanaf www.de-regge.nl

https://www.facebook.com/Reggedal.Genieten/ 

Stukje Historie:
Fiets, Vermaeck ende Smaeck officieel opengesteld.

 

Burgemeesters Visser en Raven openen fietsroute per tandemMet toespraken, een ritje op de tandem en een slok Reggewater is de route Fiets, Vermaeck ende Smaeck vrijdag 29 april 2016 officieel opengesteld door de burgemeesters van Hellendoorn en Twenterand.

Namens de ondernemersgroep de-Regge.nl vertelde Jan Dijsselhof over de totstandkoming van de route. Begonnen met de Reggedal Vrije Tijds Agenda (RVTA), doorzettingsvermogen, volharding en enthousiasme van de ondernemersgroep is er met deze route weer een mooi stukje Reggedal op de kaart gezet.

Burgemeester Cornelis Visser van Twenterand memoreerde eveneens de RVTA en was blij te zien dat ondernemers met elkaar de zaken hebben opgepakt. Hij vond de routenaam goed gekozen. De Twentse streekproducten vallen bij steeds meer mensen goed in de smaak. De Regge heeft veel te bieden, zowel op het gebied van Smaeck als op het gebied van Vermaeck.

Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, had veel plezier in het gezamenlijk optreden met haar collega van Twenterand. Dat gebeurt namelijk niet zo vaak. “Maar,” zei ze, “een toerist trekt zich immers ook niets aan van gemeentegrenzen. Die kijkt naar het mooie van de streek.” 

Na de lovende woorden werden de routeboekjes aan de burgemeesters overhandigd en stapten ze onder veel gelach op de klaarstaande tandem.
De tandem, die ook symbool staat voor de samenwerking binnen de ondernemersgroep. Als de één het even wat moeilijk heeft trapt de ander wat harder en zo kom je samen verder.
Onder het genot van een slok Reggewater werd nog benadrukt dat het zo mooi is dat de routefietser onderweg allerlei tips aan de hand gedaan wordt voor leuke activiteiten of lekkernijen.

De route Fiets, Vermaeck ende Smaeck is het hele jaar door te fietsen.