Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Dagje Hellendoorn: activiteiten voor jong en ouddorsen met de dorsvlegelTijdens het jaarlijks Dagje Hellendoorn op dinsdag 30 juli 2019 is er voor jong en oud van alles te beleven. Men kan een kijkje nemen in de bijzondere wereld van landbouwmachines en tractoren. Voor de vele liefhebbers zijn er allerlei oude brommers te zien.
Verder worden er in en rondom de museum Erve Hofman aan de Hofmanstraat demonstraties gegeven van allerlei oude beroepen, zoals karnen, brood bakken, houtsnijden, stoelen matten en klompen maken. Er wordt gedorst met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Ook is er een miniatuur dorsmolen te bezichtigen. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen, zandstrooien en allerlei andere oude ambachten. Een bezienswaardigheid is altijd de hoefsmid die een paard beslaat.
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vakman of vakvrouw aanwezig.

Natuurlijk is ook de Oale Smederieje geopend waar de smeden hun spectaculaire kunsten met het laaiend vuur, aambeeld en blaasbalg laten zien.

Jong en oud kan een rondritje maken met Bello, de oude dorpstrein, waarmee men zich weer in de jaren dertig van de vorige eeuw waant en kinderen kunnen een ritje maken op een pony. Voor de allerkleinsten is er een grote zandbak en zij kunnen cavia’s en konijnen knuffelen.

Enkele harmonicaspelers zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Dagje Hellendoorn, met oude ambachtenDe inwendige mens wordt niet vergeten. Er is een ijskar, koffie met krentenwegge en er zijn broodjes met overheerlijke rookworst en pannenkoeken die naar wens worden samengesteld.

Het Dagje Hellendoorn is een activiteit van de Stichting Oald Heldern in samenwerking met de Vereniging Oale Ambachten.

De toegang is gratis. Bezoekers van het museum betalen
slechts € 1,--.

Dinsdag 30 juli 2019
11.00 - 17.00 uur


Museum Erve Hofman
Hofmanstraat 2
7447 AS Hellendoorn

Voor meer informatie: Gerrit Hendriks, tel.06 18467729

www.oaldheldern.nl

    www.facebook.com/oaldheldern.denoaberschop