Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Agenda

In de agenda kunt u lezen wat er allemaal te doen is in de Gemeente Hellendoorn.


 

De ticketverkoop voor het Zunnewendefestival is gestart.


Het Zunnewendefestival vindt voor de 14 e keer plaats op Landgoed Schuilenburg te Hellendoorn op 24 juni 2022 van 14.00 tot 0.30 uur
Ben jij er bij?
Koop je ticket op https://www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022
 

Proef de streek,

Proef de streek rond Schuilenburg HellendoornOp zaterdag 11 juni unieke kans om de streek rond Schuilenburg te proeven.

Rokerij Marle, Melkveebedrijf Raamsteeboers, Kloostermansweide vlees en Landgoed Schuilenburg verzorgen samen een smakelijke avond waarop allerlei heerlijke streekgerechten geproefd kunnen worden. Landgoed Schuilenburg, gelegen aan de Regge, is de uitgelezen locatie voor deze “Streekproeverij”.
Proef de streek in de buitenlucht (bij regen binnen). Doel is een sfeervolle beleving van de streek met een viertal rondes gerechten. Aan deze smakelijke avond kan maar een beperkt aantal mensen meedoen, dus reserveer snel je plekje; dit kan tot 8 juni 2022.

Vier gerechten:
De avond start met een gerookt voorgerecht.  Daarna volgt een warm tussengerecht met ambachtelijke gerookte vis met toebehoren.
De Black Angus runderstoof is ouderwets lekker, zeker als het geserveerd wordt met enkele bijgerechten en boerenfriet. De streekproeverij wordt afgesloten met heerlijke toetjes gemaakt van zuivelproducten uit eigen melkerij.
Al dit lekkere eten wordt begeleid door een keuze uit fris, (streek)bier, wijn of binnenlands gedistilleerd.

Streekbedrijven:
Rokerij Marle is een begrip waar het gaat om gerookte vis, de bekende gerookte zalm natuurlijk. Daarnaast een veelheid aan gerookt vlees, maar ook gerookte kaas en minder bekend: gerookte olie en zeezout.
De familie Raamsteeboers uit Hellendoorn, is een familie melkveebedrijf. Een deel van de melk verzuivelen ze naar onder andere yoghurt, vanillevla en kefir. De producten zijn van de eigen melk, zo puur mogelijk met zo weinig mogelijk toevoegingen. Het zal geen verrassing zijn dat het dessert van de Streekproeverij door de familie Raamsteeboers wordt verzorgd.
De heerlijke runderstoof van Black Angus runvlees komt van Kloostermansweide. De runderen weiden langs de Regge en worden ook gevoerd met gras en granen geteeld in het Reggedal.
Landgoed Schuilenburg is een historische locatie gelegen aan de rivier de Regge. Van oudsher een pleisterplaats waar de vermoeide reiziger kon eten en drinken. Op 11 juni de gastvrije locatie die alle gasten aan Proef de Streek ontvangt.

Alles op een rijtje:
Proef de streek
Zaterdag 11 juni 2022
Van 18.00 tot 22.00 uur
4 rondes streekgerechten
4 consumpties
Prijs: 53.50 p.p
.
Reserveren voor 8 juni: https://www.ticketkantoor.nl/shop/proefdestreek

Website: www.schuilenburg.nl
 


Historie in de wagenschuur, landgoed Schuilenburg HellendoornSchuilenburg : Historie in de wagenschuur


Geschiedenis is voor veel mensen niet het leukste vak, maar als het over je eigen achtertuin gaat wordt het al anders.
Wat weet je eigenlijk over “Bommen Berend”? Wat zijn schutstallen en waar stond die watermolen?
Wat weet je eigenlijk over de historie in je achtertuin?

“Op het terrein van Schuilenburg ligt zeker 6 eeuwen historie” zegt Cees Ortelee. Cees is één van de mensen die zich verdiept heeft in de geschiedenis van Schuilenburg. Hij heeft veel boeken erop nagelezen en kan nu heel boeiend vertellen over de geschiedenis van Schuilenburg, groei en verval, wie waren de eigenaren/bewoners, wat was de betekenis van de locatie aan de Regge en de Twentse weg.

De presentatie “Schuilenburg tot leven gebracht” bestaat naast het lezingdeel uit een wandeling over het terrein om met eigen ogen de geschiedenis en wat er nog van over is te zien.
Het programma begint om 19.00 uur met koffie/thee. De presentatie is in 2 delen met een consumptie in de pauze en eindigt rond 21.30 uur.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus reserveer snel!

Reserveren kan via www.schuilenburg.nl
Kosten: € 14.50 p.p.
Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, 7447 RP Hellendoorn, tel. 0548 681782 | info@schuilenburg.nl

Data: telkens op woensdag:
20 april
18 mei
15 juni

 


 

Melden van een activiteit is geen garantie voor opname. Opname van de gemelde activiteiten is gratis.
Invert Ontwerp/
www.dorp-hellendoorn.nl is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.