Invert Ontwerp
0548 - 654622
www.invert.nl

Agenda

In de agenda kunt u lezen wat er allemaal te doen is in de Gemeente Hellendoorn.


 

De ticketverkoop voor het Zunnewendefestival is gestart.


Het Zunnewendefestival vindt voor de 14 e keer plaats op Landgoed Schuilenburg te Hellendoorn op 24 juni 2022 van 14.00 tot 0.30 uur
Ben jij er bij?
Koop je ticket op https://www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022
 

Zunnewendefestival 2022: Begin je zomer goed!


Zunnewendefestival Hellendoorn 24 juni 2022De zonnewende, als de zon op haar hoogste punt in het Noordelijk halfrond staat, markeert het begin van de zomer. Exact op de grens tussen Twente en Salland, wordt de langste dag gevierd met het Zunnewendefestival.
Begin je zomer goed op het Zunnewendefestival, waar streekcultuur en streektalen elkaar ontmoeten tijdens de zunnewende, de langste dag van het jaar, vrijdag 24 juni 2022.

Magische locatie:
Landgoed Schuilenburg Hellendoorn, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt omgetoverd tot een prachtig festivalterrein met intieme speelplekken, knusse zitjes, foodtrucks waar je heerlijke (streek)gerecht kunt proeven, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen…

Kom genieten vanaf 14.00 uur!
Middagprogramma:
Al vanaf 14.00 uur is er van alles te doen, schminken, fiets je schilderij, spellen en spelen, schatgraven, Ice Acts en natuurlijk het optreden van Dolf Moed. Nee, we gaan niet alles verklappen. Kom zelf maar! Tot 16 jaar is de toegang gratis!

Foodtrucks:
Lekker eten en drinken hoort erbij. Dus voor iedereen is er wel iets lekkers te vinden.

Kasteelterrein:
Het voormalig kasteelterrein, waar eens de machtige havezate Schuilenburg stond, omgeven door de slotgracht, biedt nu een podium aan Höllenboer, Nee, dat ene liedje spelen ze niet. Nee, ook niet als u het heel lief vraagt. Met hun toevallige hit Busje komt zo veroverde Höllenboer in 1995 de halve wereld. Gerard Oosterlaar en zanger/gitarist Bas van den Toren ondergingen het met een glimlach. Nooit gewild, wel gebeurt, hard gelachen. Met één groot nadeel: voor het grote publiek bleven ze daarna altijd de jongens van "het busje". Jammer, want een veel beter bewaard geheim dan het veelbesproken busritje is dat  Höllenboer prachtige liedjes  en conferences maakt. Dat hoef je ze in de geboortestreek Salland niet te vertellen.
Jan Henk de Groot, bekend van liedjes als Mamme van Michel, Vuurtje kieken en Dubbelcassettedeck en niet meer weg te denken uut de Streektoal scene.
André Manuel & Rocco Ostermann kennen elkaar al ruim 30 jaar maar lieten nog nooit iets gezamenlijks horen. Daar kwam tijdens Oerol 2020 verandering in, samen stonden ze 10 dagen lang op het podium van muziekcafé de Vijfpoort op Terschelling en lieten ze hun muzikale kwaliteiten samensmelten. Wat kunnen we op het Zunnewendefestival verwachten; Muziek? Verhalen? Cabaret?
De Twentse Nathalie Baartman sluit ons festival dit jaar af op haar eigenzinnige wijze. In het Twents!

Kampvuurspeelplekken:
De weide, de Haven, de Boomgaard en Onder de Vleermuis Bult zijn de kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden: Herman Kampman, niet meer weg te denken van het Zunnewendefestival, ROO, de broers Roo spelen op speciaal verzoek van Zunnewendeprogrammeur Albert Bartelds, overigens ook geboren en getogen in Rouveen (Staphorst), een hele set in de streektaal op ons Zunnewendefestival. Prachtig tweestemmig gezongen en mooi gitaarspel!
Bert Jansen en  Martije maken het compleet.

Aan de Regge:
In coronatijd ging vrijwel iedereen op vakantie in eigen land, kortom "Kot bie t hoes". En dat is velen goed bevallen. Waarom zou je het ver zoeken, als het kot bie hoes voor het oprapen ligt? Ook in deze nieuwe show is het lachen, lachen, lachen en huuln. Lachen om de prachtige hedendaagse verhalen over het leven en anekdotes voorzien van de nodige humor van rasverteller Jan Riesewijk. En huuln om de mooie gevoelige leedkes van Tweeduuster.

Op de Regge:
In de prachtige Enterse Zomp draagt Cornelis Kapitein zijn Urker poëzie  speciaal voor, voor de VIP-gasten. Er zijn 2 afvaarten, om 16.00 en om 18.00 uur. Dit zijn langere vaartochten, dan de tochten later ’s avonds.
In de avond zijn er ook korte boottochten om de Zunnewende vanaf het water te beleven. Eveneens met Cornelis Kapitein Maar ook met liedjeszanger Rob Bults.

VIP arrangement:
Dit jaar voor het eerst: een soort all-in ticket waarbij naast de speciale boottocht met keuze uit afvaart 16.00 of 18.00 uur, de dagtoegang is inbegrepen met 5x consumptiemunten en een bon voor ijs en foodtruck.

Praktische informatie:
Datum en tijd: Vrijdag 24 juni 2022 van 14.00 tot 00.30 uur
Locatie: Landgoed Schuilenburg – Schuilenburgerweg 54 – 7447  RP Hellendoorn
Kosten: Voorverkoop: 15,00 euro ; Aan de kassa: 18,00 euro ; VIP-ticket: 49.50 ; Jeugd t/m 16 jaar: Gratis

Kaartverkoop: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Zunnewende2022

Website: www.zunnewendefestival.nl


 Historie in de wagenschuur, landgoed Schuilenburg HellendoornSchuilenburg : Historie in de wagenschuur


Geschiedenis is voor veel mensen niet het leukste vak, maar als het over je eigen achtertuin gaat wordt het al anders.
Wat weet je eigenlijk over “Bommen Berend”? Wat zijn schutstallen en waar stond die watermolen?
Wat weet je eigenlijk over de historie in je achtertuin?

“Op het terrein van Schuilenburg ligt zeker 6 eeuwen historie” zegt Cees Ortelee. Cees is één van de mensen die zich verdiept heeft in de geschiedenis van Schuilenburg. Hij heeft veel boeken erop nagelezen en kan nu heel boeiend vertellen over de geschiedenis van Schuilenburg, groei en verval, wie waren de eigenaren/bewoners, wat was de betekenis van de locatie aan de Regge en de Twentse weg.

De presentatie “Schuilenburg tot leven gebracht” bestaat naast het lezingdeel uit een wandeling over het terrein om met eigen ogen de geschiedenis en wat er nog van over is te zien.
Het programma begint om 19.00 uur met koffie/thee. De presentatie is in 2 delen met een consumptie in de pauze en eindigt rond 21.30 uur.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus reserveer snel!

Reserveren kan via www.schuilenburg.nl
Kosten: € 14.50 p.p.
Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, 7447 RP Hellendoorn, tel. 0548 681782 | info@schuilenburg.nl

Data: telkens op woensdag:
20 april
18 mei
15 juni

 


 

Melden van een activiteit is geen garantie voor opname. Opname van de gemelde activiteiten is gratis.
Invert Ontwerp/
www.dorp-hellendoorn.nl is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.